We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden een bijdrage te leveren aan onze vereniging. Heb jij interesse om als vrijwilliger lid te worden, maar staat hier geen vacature die bij jou past? Neem dan gerust contact op met het bestuur, alle hulp is welkom, op welke plek in de vereniging dan ook!

Vacaturetitel Korte Omschrijving Contact
Adviseur Pivoos De pivoos zijn een zelfstandig speltak van 18-plussers, die zonder leiding of begeleiding hun speltak draaien. Toch kan het natuurlijk eens voorkomen dat de Pivoos iets willen afstemmen, ergens een beetje hulp bij nodig hebben of toch op een of ander vlak een beetje ondersteuning van een meer ervaren Scout kunnen gebruiken. Hiervoor hebben de Pivoos een Adviseur. Bij hem of haar kunnen zij terecht als ze er zelf even niet meer uitkomen.   Wil jij onze nieuwe Pivoo adviseur worden? Neem dan snel contact op met het bestuur dan kijken we samen met jou of en hoe we jou zo snel mogelijk aan de slag krijgen in deze leuke rol!
Vertrouwenspersoon (Extern) Onze vereniging heeft twee vertrouwenspersonen. Een interne (iemand die al lid is van de vereniging) en een externe (iemand van buiten de vereniging). Onze externe vertrouwenspersoon heeft aangegeven te willen stoppen met deze rol, dus we zijn dringend op zoek naar iemand die deze rol voor zijn rekening wil nemen. Als vertrouwenspersoon kun je benaderd worden door leden van onze vereniging die met iemand willen praten over zaken die ze niet bij hun eigen staf of bestuur kwijt kunnen. De vertrouwenspersoon is onafhankelijk, onpartijdig en de gesprekken die met deze persoon gevoerd worden zijn strikt vertrouwelijk. Zou jij onze nieuwe vertrouwenspersoon (Extern) willen worden? Neem dan snel contact op met het bestuur dan zullen we hier met jou het gesprek over aangaan!
Speltak Leiding We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om leiding te worden in een van onze speltakken. Als leiding (staf) ben je wekelijks met de jeugdleden in de weer om het Scoutingspel zo goed mogelijk tot uiting te brengen. Je wordt onderdeel van een stafteam bestaand uit een teamlead en collega-stafleden. Samen zorgen jullie ervoor dat onze jeugdleden een geweldige tijd hebben in onze vereniging. Wil jij leiding worden bij een van onze speltakken? Neem gerust contact op met het bestuur, dan bespreken we bij welk speltak je dit leuk lijkt en vanuit ons, bij welk speltak we op dat moment de grootste behoefte hebben. Als we met jou een goede match hebben gevonden wordt je voorgedragen in de groepsraad waarbij er gestemd zal worden over jouw rol als leiding bij een van onze speltakken.
Bestuurders Als bestuurder maak je onderdeel uit van het verenigingsbestuur en ben je daarmee mede verantwoordelijk voor de dagdagelijkse besturing van onze vereniging. Allerhande topics komen in onze twee-maandelijkse bestuursvergaderingen voorbij. Daar waar het speltak-gerelateerde zaken zijn, stemmen we dit af met het speltakoverleg. We zijn altijd op zoek naar bestuurders, maar op dit moment zijn we specifiek op zoek naar een Secretaris, Groepsbegeleider en Algemene bestuursleden. Wil jij bestuurder worden van onze vereniging? Neem dan contact op met het bestuur. We gaan graag het gesprek aan over jouw ambities, maar zijn uiteraard ook meer dan genegen om je wat meer uitleg te geven over de verschillende rollen in het bestuur en met jou te kijken naar de beste match. Benoeming in een bestuursrol vindt vervolgens altijd plaats via een stemming in onze groepsraad.
Groepsbegeleider Als groepsbegeleider begeleid je de stafteams in het zo soepel en leuk mogelijk draaien van hun speltakken. Hierbij heb je aandacht voor het opleidingsprogramma van Scouting Nederland, maar ga je ook actief met de speltakken aan het werk om met hen de kwaliteit van het scoutingspel te verbeteren en borgen Wil jij onze nieuwe groepsbegeleider worden? Daar zijn we heel erg blij mee! neem contact met ons op dan zullen we samen met jou inhoudelijk op de rol ingaan en met jou kijken of deze rol wat voor jou is!
Organisator Jantje Beton actie We zoeken al een poosje naar iemand die de organisatie van de jaarlijkse Jantje Beton actie wil overnemen. Het betreft het aanmelden van onze vereniging voor de actie, het verdelen van de wijken onder de speltakken, communicatie binnen de vereniging, het innen en tellen van het gecollecteerde geld. Zou jij onze vereniging willen helpen met de organisatie van deze actie? Neem dan contact op met het bestuur!

Welkom op de website van Scouting St Salvius Limbricht.

Onze website krijgt momenteel een grondige facelift, maar ook alle informatie wordt opnieuw geschreven zodat we weer helemaal actueel zijn

Hierdoor is momenteel niet alle informatie over onze vereniging op deze site te vinden.

Voor het bestellen van T-shirts en truien, klik op de link Webshop hieronder.
Onze webmail en Owncloud omgevingen zijn ook via de links in het menu te benaderen.

Mocht u vragen hebben over onze vereniging neem dan gerust contact met ons op via het contactmenu!

Met vriendelijke groet,

Thijs van Ree
Webmaster Scouting St Salvius

Scouting St. Salvius Limbricht is een van de 7 scoutinggroepen binnen de gemeente Sittard-Geleen. De groep is aangesloten bij de landelijke vereniging Scouting Nederland. In 1960 is St. Salvius Limbricht opgericht en vernoemd naar de patroonheilige van het dorp.

Onze vereniging heeft 7 speltakken.  De Welpen, de Rowans & Sherpa's, de Pivoos, de Stam en de Plus-Scouts hebben een gemengde groep. De welpen zijn opgesplitst in de Bagheera Horde (zaterdagochtend) en de Baloe Horde (vrijdagavond). De Verkenners bestaan uit enkel jongens en de Gidsen uit enkel meisjes. De speltakken hebben hun opkomst in ons clubgebouw "De Jelhut" aan de Gronckelstraat 3 in Limbricht. 

St. Salvius Limbricht is een enthousiaste en dynamische Scoutinggroep en heeft een sterke binding met de buurdorpen Einighausen en Guttecoven, maar ook met Nieuwstadt en de wijk Hoogveld. We hebben op dit moment rond de 130 leden en kaderleden.

De activiteiten kenmerken zich door uitdaging. Actief en grensverleggend, met aandacht voor samenwerking, samen doen en het ontwikkelen van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Een aantal bijzondere activiteiten zijn:

  • Opening van het scoutingjaar, met het overvliegen (september)
  • Installatie (wordt door de speltakken zelf geregeld)
  • Zomerkamp (zomervakantie)

Zie voor onze activiteiten vooral onze kalender via het menu!

Overzicht van de opkomsttijden van de speltakken:

  • Welpen Bagheera Horde, leeftijd 5 t/m 11 jarigen, zaterdagmorgen van 11:00 tot 13:00
  • Welpen Baloe Horde leeftijd 5 t/m 11 jarigen, vrijdagavond van 19:00 tot 20:30
  • Verkenners, leeftijd 11 t/m 15 jarigen zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:30
  • Gidsen, leeftijd 11 t/m 15 jarigen, woensdagavond van 19:00 tot 21:00
  • Rowans & Sherpa's, 15 t/m 18 jarigen, vrijdagavond van 19:30 tot 22:00
  • Pivoos, leeftijd 18 t/m 21 jarigen, zaterdagavond van 19:30 tot ??:??

De contributie van onze vereniging bedraagt €90. Veel? Nee, niet per maand, niet per kwartaal, maar PER JAAR!!
Daar hoef je het dus niet voor te laten!

Wil je meer informatie over de verschillende speltakken, kijk dan bij informatie in het menu.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactmenu!