Op vrijdagavond om 18:45 klinkt het openingslied van de welpen weer door het HK en de nabijgelegen straten van Limbricht. Dit houdt in dat er voor de welpen van de Baloe-horde weer een leuke avond staat te beginnen. De Baloe-horde zijn meisjes van 7 tot en met 11 jaar, die elke week op vrijdagavond van 18:45 tot 20:45 een hoop lol maken met elkaar en met de leiding. De welpen zijn te herkennen aan hun groene uniform en aan het speltak-teken met Mowgli en Shanti.

Het insigne staat symbool voor het verhaal van het jungleboek. Dit is het verhaal over een jongetje dat helemaal alleen is in de jungle. Gelukkig neemt Raksha, de moederwolf, hem op in haar nest. Ze noemt hem Mowgli. Mowgli groeit op bij de welpen, hij is nooit bang en begrijpt de talen van alle dieren. De wetten van de jungle kent hij allemaal.

Shanti komt uit Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Na hun eerste ontmoeting is Shanti vaak in de jungle. Ze leert van Mowgli en Baloe één voor één de wetten van de jungle. Het is als mens niet altijd makkelijk die te begrijpen. Mowgli leert haar alles wat hij weet. Bijvoorbeeld hoe je in een boom klimt en hoe je dieren kan roepen. In de jungle maken Mowgli en Shanti van alles mee.

We hebben een aantal Jachtgebieden waar we kunnen spelen en verkennen.

• De raadsrots (Identiteit)
  • Het wolvenhol (Veilig & Gezond)
  • De Khaali Jagah vlakte (Sport & Spel)
  • De Nishaani plaats (Uitdagende scoutingtechnieken)
  • Haveli – het mensendorp (Samenleving)
  • De ruïne Emaarate (Internationaal)
  • De Talaab poel (Buitenleven)
  • De Guha grotten (Expressie)

Elke vrijdagavond is er weer een programma waar de welpen al hun creativiteit of sportiviteit in kwijt kunnen. Zo zijn er programma's als knutselen, playbackshow, trefbal, Oud Hollandse Spelen, ren je rot, speurtochten, wentelteefjes bakken en nog veel meer. Natuurlijk is er altijd even tijd om wat te kletsen of een heftig potje stafbal tegen de leiding te spelen.

Traditioneel wordt het scoutingjaar afgesloten met een vijfdaags kamp. Het is natuurlijk altijd heel spannend om vijf dagen zonder papa en mama weg van huis te zijn. Deze spanning wordt nog vergroot doordat het kamp altijd ingekleed is in een leuk thema, denk bijvoorbeeld aan zeerovers of indianen en cowboys. Na vijf vermoeiende dagen waarin veel leuke dingen gedaan worden, zoals zwemmen en speurtochten, is het kamp helaas weer voorbij. De welpen en de staf moeten nu weer een aantal weken wachten voordat het nieuwe scoutingjaar weer begint.