Verkenners zijn jongens van 11 tot 15 jaar oud. We komen op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:30 bij elkaar in ons H.K. "De Jelhut". De verkenners zijn verdeeld in patrouilles van vijf of zes jongens. De patrouilles samen vormen een "troep". Elke patrouille heeft een patrouilleleider (PL) en een assistent-patrouilleleider (APL). Dit zijn de verkenners met de meeste ervaring. De PL en de APL moeten de ervaring die zij hebben delen met de rest van "hun" patrouille. Het verschil ten opzichte van de welpen zit hem vooral in het meer zelfstandig maar toch spelenderwijs uitvoeren van opdrachten en het deelnemen aan spellen. We gaan er vaak op uit voor allerlei activiteiten.

In het programma staan veel van de typische scoutingtechnieken centraal. Pionieren (dit is met houten palen en touw een bouwwerk maken, b.v. een kampkeuken), op een veilige manier met een bijl werken en vuur maken, en natuurlijk hoe je moet omgaan met kaart en kompas. Dit zijn allemaal zaken die bij deze speltak aan de orde komen. Maar er gebeurt natuurlijk nog veel meer. De activiteiten variëren van een spannende speurtocht tot het maken van een maquette, van een potje voetballen tot koken op houtvuur, van een eenvoudig bosspel tot een avontuurlijk kamp.

We steven er naar om elk jaar een paar hoogtepunten te hebben zoals een dropping met overnachting, met een zelfgemaakt vlot de Maas afzakken en één of twee weekendkampen, waarbij je je eigen potje kookt en in een tent slaapt. Dan is er nog de DSW / Smoke jamboree, de regionale scoutingwedstrijd waar één patrouille aan kan deelnemen om hun kunnen te meten met de scouts, gidsen en verkenners uit de regio. De rest van de verkenners gaat op Smoke jamboree.

Het ultieme hoogtepunt is natuurlijk het zomerkamp. We zijn dan een hele week "back to basics". Samen met de hele "troep" kamperen we in een bosrijke omgeving. Elke patrouille slaapt in een eigen tent, kookt, eet en "leeft" deze week in hun eigen kampkeuken. Tijdens het zomerkamp wordt er ook door elke patrouille een keer op houtvuur gekookt. Er is een themadag een dagje zwemmen en nog veel meer wat de moeite waard is. En natuurlijk sluiten we deze week altijd af met een groot kampvuur?

Lijkt het je leuk om eens een keer bij ons te komen kijken? Kom dan op zaterdagmiddag om 14:00 naar ons gebouw aan de Gronckelstraat in Limbricht of neem contact op met de teamleider van de verkenners (zie contact in het hoofdmenu)