Plus-Scouts zijn buitengewone leden van 23 jaar en ouder, die geen functie binnen Scouting hebben, maar wel lid willen blijven of worden van Scouting. Stamleden die ouder zijn dan 23 jaar, kunnen nu met elkaar een kring van Plus-Scouts vormen.

Binnen onze vereniging is deze Plus-Scouts kring in april 2005 van start gegaan. Binnen onze vereniging worden bij elke Plus-Scouts activiteit echter ook alle stafleden uitgenodigd. Op die manier blijven stafleden en oud-leden op een gezellige manier in contact met elkaar.

Met onze Plus-Scouts kring zullen we voornamelijk actieve "scouting" activiteiten doen, zoals wandelen en kamperen, maar paintballen, mountainbiken, brouwerijen bezoeken etc. zit er ook zeker in. De doelstelling is 4 keer per jaar bij elkaar te komen en dan een wat grotere activiteit te organiseren. Natuurlijk kan het ook zijn dat er een beroep op de Plus-Scouts wordt gedaan, bijvoorbeeld bij een actie of een activiteit waar we veel "handjes" bij nodig hebben, zoals een verbouwing op ons scoutinggebouw. Een Plus-Scout kan zelf bepalen of hij/zij wilt deelnemen aan dit soort acties.

Plus-Scouts worden niet geïnstalleerd, maar wel officieel ingeschreven bij de vereniging. Plus-Scouts dragen geen voorgeschreven uniform.

Interesse in de Plus-Scouts? Wil je meer informatie? Via het onderdeel contact in deze website kun je vragen stellen of extra informatie aanvragen.