De Pivoos is uiteraard de ruigste speltak van Scouting St. Salvius Limbricht.

Onze groep bestaat uit leden (zeer mannelijk en zeer vrouwelijk) van 18 tot 23 jaar.
We hebben onze bijeenkomsten op zaterdagavond van 19:30 tot de laatste Pivo met een sleutel van het gebouw naar huis gaat.

We proberen zoveel mogelijk programma's te doen door het jaar heen, maar af en toe een avondje gezellig een pilsje drinken en een gezelschapsspel spelen is ook nooit verkeerd natuurlijk.
Mensen die denken dat de Pivoos een groep mensen is die alleen maar elke avond zitten te zuipen en roken en niks doen, zitten er dus helemaal naast. Dit is niet de bedoeling van de Pivoos en dit is dus ook absoluut niet het geval.

De Pivoos zijn ook verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse In Toom festival in Limbricht.

De Pivoos regelen alles zelf. Van het organiseren van programma's, In Toom en kampen tot de financiële kant van het plaatje. We zijn helemaal zelfstandig. Als we iets niet weten of ergens over twijfelen is er natuurlijk wel iemand waar we dingen aan kunnen vragen.

Er zijn een aantal functies binnen onze Pivogroep, alle functies (behalve de adviseur) zijn democratisch bepaald door middel van een verkiezing. Elk jaar is er een nieuwe verkiezing zodat niet alles steeds op dezelfde personen terecht komt.

Interesse in de Pivoos? Wil je meer informatie? Via het onderdeel contact in deze website kun je vragen stellen of extra informatie aanvragen.